Verständnisproblem: "Single Pot Still"

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  • ManfredMann User ManfredMann Dabei seit: 24.01.2016Beiträge: 47Bewertungen: 0
    , letzte Änderung 26. November 2020 um 21:30
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    Hi!

    Ich habe mir gerade interessiert den ganzen thread durchgelesen,

    ein Frage stellt sich mir jetzt allerdings noch.


    Muss ein "Single Malt Irish Whiskey" zu 100% auf pot stills gebrannt werden?

    (Wie ein Single Malt Scotch Whisky)


    Danke! lg


    edit:

    Ich habe auf der englischsprachigen Wikipedia-Seite von "Irish Whiskey" unter dem Absatz "Types" folgendes gefunden:



    "Irish whiskey comes in several forms, with the name of the style depending on the type of grain used and the distillation process. Traditionally, Irish whiskey was produced in pot stills. Irish whiskeys made in a pot still fall into two categories.


    Single malt irish whiskey

    Whiskeys made entirely from malted barley distilled in a pot still within a single distillery are referred to as single malt whiskeys, a style also very commonly associated with Scotch whisky. These may be double or triple distilled.


    Single pot still whiskey

    Single pot still whiskey is made from a mixture of malted and unmalted barley completely distilled in a pot still within a single distillery. This differs from single malt whiskey through the inclusion of raw, unmalted grain in the mash. This style has also historically been referred to as "pure pot still" whiskey and "Irish pot still whiskey", with older bottlings and memorabilia often bearing these names. Single pot whiskeys were the most common style of Irish whiskey until the emergence of blends in the 20th century."



    Da steht zwar nicht, dass es gesetzlich geregelt ist, aber es sollte sich bei "single malt irish whiskey" meinem Verständnis nach, um einen Whiskey handeln, welcher auf pot stills gebrannt wurde.


    Falls es noch jemanden interessiert. :smile: lg

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