Port Dundas 52 Jahre - 1964 Cask Strength Diageo Special Release 2017

Port Dundas 52 Jahre Single Grain Cask Strength Diageo Special Release 2017 ist ein Single Malt Whisky aus Schottland, aus der Region Lowlands.
Gelagert in amerikanischen Eichen-Hogsheads wurde schließlich nach 52 Jahren aus den Originalbeständen der Destillerie 2017 eine kleine Charge abgefüllt. Der Port Dundas 52 Jahre gilt als die kleinste Auflage seit Beginn der Special Release Serie. Dies zeigt, wie wenig des kostbaren Port Dundas Originalwhiskys verfügbar war.

Port Dundas 52 Jahre Single Grain Cask Strength Diageo Special Release 2017 ist ein Single Malt Whisky aus Schottland, aus der Region Lowlands.
Gelagert in amerikanischen Eichen-Hogsheads wurde schließlich nach 52 Jahren aus den Originalbeständen der Destillerie 2017 eine kleine Charge abgefüllt. Der Port Dundas 52 Jahre gilt als die kleinste Auflage seit Beginn der Special Release Serie. Dies zeigt, wie wenig des kostbaren Port Dundas Originalwhiskys verfügbar war.

Details zur Flasche Ändern
23360
Port Dundas
Schottland, Lowlands
Single Grain Whisky
52 Jahre
1964
2017
44.6%
0.7 l
Originalabfüller
amerikanisches Eichen-Hogshead
752 Flaschen
Kühlfiltrierung - Ohne Farbstoff - Mit

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10.01.2019
Tasting notes from the producer

Appearance: Rose gold - simply gorgeous!

Nose: Rich butterscotch leads quickly into pastry and masses of sweet, sugar dusted fruit, with a top note of fruit chews on a base of fruit salad in syrup (including sharp fresh apple and pear, tinned peaches & pineapple, fresh nectarine and banana). This folds into classic vanilla toffee and planed oak as a more savoury and meaty note develops, adding an umami richness, while everything remains fresh and vibrant. A drop of water increases the oak-related scents, and introduces traces of almond oil.

Body: Light to medium with some oiliness.

Palate: Creamy in texture and lightly sweet, with honey and golden syrup, then buttery, spiced pastry. Some dried fruit is succeeded by a decadent fruit salad of wine gums and boiled sweets balanced by fresh, sweet-sour apples, limes, apricots and unripe mangoes. Spice builds as the fruit fades, with freshly sawn oak and cinnamon. Water isn't needed, but with it the texture is smooth, the taste sweet, with creamy-sweet vanilla around the fruity core.

Finish: Long, warming and oaky; the fruit returns, as apple skin and sweet pear, now tempered by nutmeg-spiced butter and herbal hints, with a lingering last note of peach.